Proč je Miloš Zeman dobrý prezident

aneb buďme optimisti

Během svého prezidentování na sebe Miloš Zeman strhává pozornost. Ale většinou to není taková ta příjemná pozornost, jako když běžíte nahý po stadionu těsně před tím, než vás chytí ochranka, nebo když letíte letadlem a potom ho vyhodíte do vzduchu. Je to spíš pozornost, která tak nějak implikuje nespokojenost národa s některými kroky prezidenta. Je tomu ale opravdu tak nebo je to vše jen nafouklá bublina podnícená bublifukem Pražské kavárny. Abych parafrázoval jednoho našeho kolaborantského žurnalistu, co když je "Zeman gentleman"?

Podívejme se třeba na jeho přání smrti vegetariánů a abstinentů. Každému je přeci jasné, že vegetariáni a abstinenti jsou tajní následovatelé Adolfa Hitlera, který byl také vegetarián a abstinent, zaslouží si tedy smrt. Již ale nedlouho po tomto svém výroku chtěl Miloš Zeman ukázat své dobré srdce, a proto během 17. listopadu stanul bok po boku krajní pravici, bok po boku neonacistů a xenofobů. Je hezké vidět našeho prezidenta dávat druhé šance.

Možná byste si mohli myslet, že je zvláštní, když kdysi zřetelně levicový politik přejde pod křídla extrémní pravice, ale to byste zároveň byli tupci, kteří nemají na starosti nic jiného než celé dny vysedávat v prazvláštních kavárnách a modlit se k Havlovi a Kalouskovi. Miloš Zeman totiž mluví hlasem národa lidových lidí, tedy lidí, kteří jsou stejně jako on tak lidoví, že zvracejí kraslice a močí slivovici. A lid právě teď potřebuje pořádnou dávku xenofobie, rasismu a netolerance do žíly, protože jinak bychom se nemohli ubránit těm milionům uprchlíků, které čekají na to, až k nám budou moci vtrhnout.

Také se mi líbí, že Miloš Zeman vzdělává národ. Připomíná nám, že některé události z historie se staly úplně jinak, než je zachytily kamery, rozhlasové mikrofony a dokonce než jak je vyprávějí jiní pamětníci. Bez Miloše Zemana bychom se jen těžko dozvěděli, že během Sametové revoluce se vlastně nic nestalo a že to nebyl masakr, jen někdy někoho "majzli obuškem" a hotovo. Žádná trága. Je vidět, že to je velice inteligentní muž a že má opravdu veliký přehled, když ví o té demonstraci tolik a přitom tam ani nebyl. Velikán.

Ukázal celému národu, kdo to byl Ferdinand Peroutka. Ne tedy že by odhalil nějakou novou postavu, ale ukázal národu, kdo to doopravdy byl, protože Ferdinand Peroutka byl zrádce a považoval Hitlera za gentlemana a sympatizoval tak s nacisty, fašisty, ilumináty a kdyby tenkrát žila, tak i s Yoko Ono. A při hledání toho zpropadeného článku, který byl tam vpravo dole, a který jistě schoval Dienstbier se Sobotkou, si národ přečetl snad všechny periodika vycházející v té době a tím získal povědomí o tehdejších událostech.

Miloš Zeman světec.

 

zdroj obrázku: https://www.youtube.com/watch?v=Et-UbjoycOk

Jaroslav Denemark

+420 775 134 724 /

jaroslav.denemark@gmail.com

Profil

Komentáře