Volby v post-depresivní době

Aneb jak a proč volit, když stejně všichni umřeme

Naše malinkatá republika v srdci Evropy je opět pod nájezdem. Ne, není tak ani ze strany muslimských uprchlíků, těch je tady 12, tedy dvakrát míň než všech protiimigrantských stran, kterým bych doporučil místo psaní do diskuzí s pochybným pravopisem ze svých výprodejových Huaweiů, investovat svou energii raději do něčeho užitečnějšího – třeba svou krvežíznivost můžou ukojit sledováním online porna a třeba po pár videí od Mii Khalify svůj názor na muslimy změní.

Nene, nejedná se ani o nájezd ze strany Ruské federace, byť pan Cibulka a jeho siderické kyvadélko by ze mnou asi nesouhlasili. Mluvím tady o všudypřítomné a vlezlé volební kampani před dalšími volbami. Říkám všudypřítomné, páč na mě minulý týden vybafla i z toho nejvíc apolitického místa na celé planetě - na matfyzácké koleji, kde se řeší leda tak politika z Her o trůny, kterou tady nebudu rozebírat, jelikož jsem ten seriál neviděl. Chápu vaše rozhořčení, ale po zhlédnutí první řady jsem zjistil, že existují jen dva důvody proč na tenhle seriál koukat – prvním je levé ňadro Emilie Clark, druhým důvodem je její pravé ňadro. Překvapivě.

Ale zpátky k volební kampani či jak se dnes říká KCHAMPANI. Schválně koukněme, co se dneska ve volbách řeší. Důchody a důstojné staří? Boha, proč by mě tohle jako mělo zaujmout? Je mi 22, jsem z té nejdepresivnější generace, co kdy pochodovala po téhle planetě odsouzené k nevyhnutelné zkáze. Minulý týden jsem četl v Guardianu, že má podle amerického astrologa nastat apokalypsa v prosinci 2017. Pominu fakt, že astrologie je obor, který uznává leda tak Fakulta humanitních studií, ale apokalypsa v prosinci? Není to moc pozdě? Nemůžeme to prosím posunout třeba na příští čtvrtek? Díky moc, pomohlo by to. Důchody a stáří jsou ta poslední věc, co dnešní mladá generace řeší, jelikož nečekáme, že se téhle doby vůbec dožijeme.

Jedem dál – Evropská unie a NATO. Dobře, zní to fakt hezky, taková důležitá témata, ale koho to má jako zaujmout? Sám mám za sebou zkoušku z evropského práva za dvě, a stejně nevím, co že to ta Unie dělá. Nebo je to taky tím, že jsem se učil noc předtím z dvanáctistránkového výcucu. Schválně čím tady politici argumentují – ERASMUS? Hej, dobrej fór, při mém průměru jsem rád, že mě ještě z Právnické fakulty nepřeložili na astrologii na FHS. S tímhle průměrem sotva dojedu do Brna, natož pak do Berlína. Sorry jako, ale tímhle nikoho nenadchnete. Nejlepší je, když se u nás v Čechách řeší bezpečnost, naprosto zbytečné téma – jednak jelikož pokaždé, když jsme napadeni, tak naši představitelé buď dostanou mrtvici (Hácha) nebo to s nima (Dubček) třískne o zem dřív než bys řekl „Se Sovětským svazem na věčné časy“. A druhak je to zbytečný, páč ač se nám to líbí nebo ne, jsme naprosto bezvýznamní – beztak stačí, aby si Donald popletl na svém iPhonu Twitter s odpalovačem jaderných hlavic a bude fakt jedno, jestli máte zbrojní průkaz nebo jste normální člověk, co nepotřebuje vlastnit samopal, aby si kompenzoval velikost svého penisu. Jo a hlavně prosím, neargumentujte mi tím, že v těhle volbách hlasujete pro své děti – dělali jste to posledních třicet demokratických let, které způsobily, že se naprostá většina mladých lidí snaží každé ráno zabít jen při představě, že bude muset jít ven mezi lidi, aby si s ostatníma mohla vyměňovala barevné papírky s čísly dokud všichni radostně neumřeme.

Co tam máme dál – zdravotnictví. Perfektní, u doktora jsem nebyl od té doby, co se mě v 19 zeptal na zdravotní prohlídce, zda-li jsem sexuálně aktivní, na což jsem mu odpověděl, že se snažím opravdu moc, abych byl. Kdo tahle témata vymýšlí? Jo, už vím politici, kteří jsou povětšinou stejně staří jako Mick Jagger, ale pochybuji, že se někdo z nich umí tak dobře kroutit na podiu. Všichni na to jdete úplně špatně a dokola jen vymýšlíte idiotské nápady počínaje školným přes ochranu hranic až po takovou hovadinu jakou je vystoupení z EU, což vám snadno vyvrátí každý, kdo si přečetl libovolnou stránku z jakékoliv učebnice ekonomie nebo dějin. Tady je nutné zaujmout úplně jiný živočišný druh – bavíme se o stádech pochodujících zombií, kteří fungují na základě pravidelných dodávek monotónní syntezátorové muziky a mysl otupujících látek, které jim prodávají jejich nedostudovaní spolužáci ze střední. Nelze se pak divit, že mladí se o politiku nezajímají a k volbám nechodí. Takže – BĚŽTE VŠICHNI K VOLBÁM – nenechte si to znechutit partou imbecilů, kteří nevědí, co chcete a ani to nechtějí zjistit. Zas jsme na všechno sami, ale tak to je snad pokaždé, takže nikoho nezabije, aby se zvedl a v pauze mezi masturbací a sledováním videí, kde se maník snaží vypít dva litry lepidla pod dvacet vteřin, šel ven a odvolil v demokratických parlamentních volbách. A nebo taky ne. Možná máte fakt idiotské názory a budete volit jednoho z těch šílenců, co slibují levné máslo, takže to je pak lepší nevolit. Konec konců, žijeme v době, kdy si miliony lidi myslí, že Ed Sheeran je kvalitní zpěvák, takže možný je fakt všechno.

A co závěrem tohohle hejtu? Možná to celé nejlépe vystihl Morty z Ricka a Mortyho – což mi teda připomíná – není dostatečně vypovídající o naší generaci, že všichni milujeme a ztotožňujeme se s depresivním nihilistickým alkoholikem v důchodovém věku a jeho psychicky nevyrovnaným vnukem? Takže, abych parafrázoval Mortyho nesmrtelnou hlášku:

„Nikdo neexistuje za žádným účelem, nikdo nikam nepatří, všichni stejně umřeme. Běž k volbám.“

Komentáře