Iron Sky

Kolik pravdy může skrývat černá komedie?

Před časem jsem spatřil recenzi na mezinárodně produkované pásmo pohyblivých obrázků plné hvězd, o kterých většina z nás v životě neslyšela. Na snímku Iron Sky se jeho stvořitel, Timo Vuorensola, pořádně vyřádil. Ačkoliv je snímek Iron Sky považován za fikci, film vychází z teorie, kterou vyznává mnoho lidí po celém světě. Kolik pravdy je tedy na tvrzení, že nacisté opustili matičku Zemi v létajících talířích? A kam šli?

Abychom mohli zachytit celistvý průběh historie, nemůžeme začít nikde jinde než na začátku. Začátek toho všeho se datuje k roku 1871, kdy anglický spisovatel Edward Bulwer-Lytton vydal novelu s názvem “Vril: Power of the Coming Race” Ta pojednávala o podzemním světě, který obývaly humanoidní bytosti s obličejem sfingy, které ovládaly tajemné technologie létajících strojů. Říkaly si Vril-ya. Pilířem veškeré jejich technologie bylo ovládání vrilu-všemocného mystického zdroje energie, který dokáže, po jistém tréninku, každý Vril-ya ovládat vůlí.

Přebal knihy

Toť shrnutí knížky. Jak to ale souvisí s nacistickým Německem, nebo rovnou s filmem Iron Sky? Abychom to zjistili, vydáváme se z Anglie do Německa, tentokrát už do Třetí říše vedené Adolfem Hitlerem.

V tuto dobu se na státních atributech Německa nachází velké množství okultních symbolů. Na vlajce Pootočená Svastika, velení SS mělo v oblibě znak Černého Slunce, a mnoho podobných následovalo. Většinou vycházely z indické mytologie. Pro většinu lidí byla Svastika sama symbolem míru a duševního klidu. Nacisté ji otočili o pár stupňů vpravo.

Ne každý si to uvědomuje, ale tak jako každá „rasa“ měli i nacisté vlastní mytologii. V té době existovala velká řada okultních spolků, do kterých patřili nejvyšší představitelé Říše, včetně Adolfa Hitlera. Součástí nacistických mýtů byl i ten o dokonalé rase, o árijcích.

Mnoho z vás si určitě spojí tuto árijskou rasu s Árji (nebo také „Árijci“), kteří si kolem roku 2300 př. n. l. podmanili původní indické obyvatelstvo. A jsme zase v Indii. Shoda jmen není náhoda. Slovo, kterým se staří Árijci označovali, znamenalo „Vznešení.“

Měli Němci pouze velké ego, nebo vycházeli z faktů?

Ale zpátky do Německa. Jedním z výše zmíněných spolků byla i tajná společnost Thule Gesselschaft. Ta věřila, že německý národ pochází z bájné polární krajiny Hyperborea. (Mimochodem, Árjové pocházeli odněkud z jižní Sibiře, což není úplně polární krajina, ale jsou tam rozsáhlé tundry.) Nacisté podnikli mnoho výprav za účelem jejího nalezení, a také nalezení bájné Šambaly. Že neuhodnete, kde pátrací výpravy hledaly?

Ano, správně, jsme opět v Indii. Ale je třeba zůstat v Německu.

Nyní už nadobro opouštíme Indii, kolébku prvních velkých a organizovaných říší, a usazujeme se v Třetí říši. Thule Gesselschaft měla velký vliv, koneckonců byl jejím členem i samotný Vůdce. Thule však nebyla tak docela rovnou společností. Uvnitř Thule Gesselschaft operovala další tajná společnost. Vril Gesselschaft. (Užijte si to, dostáváme se k pointě). A byla to právě tato organizace, která se snažila stát se tím, podle čeho byla pojmenována. Snažila se o stvoření mocných létajících strojů, tak jak byly popsány v knize Vril: The Power of the Coming Race.

O Němcích je známo, že jsou vynikajícími techniky a vynálezci. Když Říše ovládala Čechy a Moravu, objevily se zmínky o podzemních továrnách na území Čech. Jmenovitě třeba v Plzni, v Praze (poblíž Prokopského údolí či ve Kbelích) a na mnoha dalších místech tehdejšího Protektorátu. S těmito fabrikami je spojováno mnoho zvěstí o testování řady podivných létajících strojů talířové konstrukce.

Že by se podařilo skupině Wunderwaffen postavit UFO? Jsou stroje jako Rheingold, Walkür 2 a Haunebu skutečné?

Pouštím si prequel k Iron Sky. V pozadí hraje skladba B-Mashina. Její text je překladem dopisu. Dopisu na rozloučenou. Jediné stopy, která zbyla.

Koncem války si získal v německém velení velký respekt SS generál Hans Kammler, průkopník v projektování podzemních továren a komplexů. V roce 1945 napsalo médium Maria Orsic, členka Vril Gesselschaft,  dopis. Byl zakončen větou „Nikdo tu nezůstává.“ Od té doby jsou hlášeni členové Vril und Thule Gesselschäfte a někteří členové nacistického velení jako nezvěstní.

 

Kolují zvěsti, že Kammler dokončil konstrukci Haunebu 3, obrovského talíře, údajně sestaveného v Neuschwabenlandu, na Antarktidě. A tam je situován prequel k filmu Iron Sky.

Právě odtud měla elita nacistů uprchnout z této planety. Po válce se do oblasti Neuschwabenlandu vydala výprava amerického admirála Byrda. Oficiální cíl mise: Zmapování pobřeží. Skutečný cíl mise: Kdo ví?

Jsou účastníci výpravy, kteří tvrdili, že navštívili podzemní město v Neuschwabenlandu. Ti z nich, kteří o tom veřejně mluvili, prý spáchali brzy poté sebevraždu.

Dozvíme se někdy, jestli nacisté odletěli na Měsíc? Nebo někam dál? A jestli ano, vrátí se někdy?

 

 

Komentáře