Sedm statečných předpokladů pro rok 2017

A co když už to lepší nebude?

2016 byl přelomový rok. Rok nabitý událostmi k prasknutí stejně jako baterie Samsung Galaxy Note 7. Událo se toho tolik – Bowie, Cohen, Brexit, Trump, EET, Harambe – tolik, že si nikdo ani nevšiml, že nebohá OSN vyhlásila rok 2016 rokem luštěnin. A když už tedy rok luštěnin (ne, to se prostě nechytne) skončil, napadlo nás, mladé hlavy, předpovědět, co nás asi tak může čekat v následujícím roce 2017. To si vyžádalo ryze vědecký přístup.
 

Pro tyto účely jsem kontaktoval své spolubydlící na koleji, jež jsou studenti matematicko-fyzikální fakulty UK, a získal tak přístup k nejmodernějšímu superpočítači, který má Univerzita Karlova k dispozici. Po zadání vstupních dat jsme získali následujících 7 předpokladů pro rok 2017. Mějte ovšem na paměti, že tyto předpoklady nejsou zcela přesné a mohou se lišit od nastávající reality – je to dáno především omezeným výpočetním výkonem a nedostatkem 3,5 palcových disket, se kterými matfyzácký superpočítač operuje. Pro zpřesnění jsme předpoklady ještě konzultovali s odborníky na kartářství, astrologii a ezoterické vědy, tentokrát pro změnu z Fakulty humanitních studií UK.

/uploads/media/88/9rbxrod96c.jpg/

výpočetní středisko UK
 

Předpoklad #1 – Smrt celebrit

Znáte toho umělce? Toho herce/zpěváka/spisovatele, jehož tvorbu milujete? Toho/tu, jenž Vás protáhl/a nejhoršími depresemi a jehož/její film/hudba/kniha Vás inspirovala? Boom, he’s dead.

 

Předpoklad #2 – Nová kapela

Jako měl rok 1963 Beatles, rok 1973 Pink Floyd a rok 1991 Nirvanu, tak i 2017 bude mít svou velkou kapelu. Nezávislí, alternativní umělci, kteří osloví mladou generaci a pochopí její palčivé problémy…i když to bude fakticky jen další kopírování toho, čeho dosáhli The Smiths v osmdesátkách. Pravděpodobná jména – Vampire Pilots, Twenty-Four Dudes, The Trotsky Brothers a The Band With a Generic Name. Jo a přijedou na Colours of Ostrava, někdy.

/uploads/media/88/rkge9gnsa8.png/
 

Předpoklad #3 – Prezident D.J. Trump

Zde předpoklad chybí. Po zadání všech dostupných dat počítač tvrdošíjně trval na tom, že podle všech propočtů a logických výsledků měla vyhrát Hillary Clintonová. Nicméně nám oznámil, že Bill naváže na svou starou známost s Monikou „That Woman“ Lewinskou a v prosinci vydají vánoční desku.

/uploads/media/88/09b0i021hx.jpg/
 

Předpoklad #4 – Metro D

I na největší pražskou stavbu od Stalinova památníku jsme pamatovali. Modrá linka se skutečně začne stavět pod novým plánem. Bude se jednat o revoluční monostaniční řešení celé dráhy. Metro bude stacionární s jedinou zastávkou na pražském magistrátě.

/uploads/media/88/lwhhntlrsy.png/
 

Předpoklad #5 – Vývoj komunikačních aplikací

Vývoj komunikačních aplikací postupuje rok od roku raketovým tempem. Zatímco v roce 2007 byly suverénně nejpoužívanější SMSky, v roce 2014 to už byly tzv. kecálkové, jmenovitě FB Messenger, WhatsApp a další. Nabízely nevídaný komfort – stačilo i to nejpomalejší připojení k internetu a mohli jste kontaktovat prakticky kohokoliv. Rychle, jednoduše a hlavně zadarmo. Pokrok se ovšem nedá jen tak zastavit. Co asi přinese budoucnost? Textování myšlenkami? Posílání hologramů? Vykrádání Snapchatu, to je budoucnost.

 

Předpoklad #6 – Knižní bestseller

Česko v roce 2017 uchvátí nová kniha geniálního skandinávského autora, která bude vydatně inzerována (především v metru). Bude se jednat o detektivku/thriller/fantasy/všechno najednou a autor bude druhý, třetí, čtvrtý, pátý Jo Nesbo. Kniha na dlouhou dobu usedne na vrcholu prodejního žebříčku, i přesto, že Agatha Christie měla jen za nehtem malíčku více talentu než celý soubor autorů, kteří tento nový bestseller na objednávku sepsali.

/uploads/media/88/d0ya9aj1vl.jpg/
 

Předpoklad #7 – Filmový průmysl

DiCaprio už svého Oscara má (byť Tom Hardy hrál o parník líp), takže předpovědi pro letošní Oscary už nikoho nezajímají. A co nové Star Wars? Očekává se kvalitní a vtipná podívaná, která nadchne diváky i kritiky, a naštve partu obézních nerdů s culíkem, která film odsoudí, páč se neshoduje s jejich porno-fanfiction, kde si to rozdává Chewbacca s Jyn. Vlna remaků bude ale bohužel pokračovat. Těšit se můžete na čtvrtý restart Spidermana a na moderní znásilnění Vašeho milovaného filmu. Letos by to mohl být třeba Návrat do budoucnosti – Martyho vyměníme za Martinu v podání Amy Schumer a Doktora Browna se chopí Nicolas Cage. Dokážete si představit ty nádherně updatované vtipy? Jeden takový se nám povedlo získat:

Doktor Brown: „Zajímavá historka, děvče z budoucnosti. A kdo je prezidentem Spojených států v roce 2017?“

Martina McFlyová: „Donald Trump.“

Doktor Brown: „Donald Trump?! Ten herec ze Sám doma 2?“

 

A pochopitelně se lidstvo přiblíží k objevení léku na rakovinu a AIDS, opět změníme datum přistání na Marsu, Simpsonovi předpoví další historickou událost, vyřeší se světový hlad a lékaři zjistí, že další věc, kterou si každý den kupujeme v obchodech, je smrtící.

Však víte; prostě takové ty věci, o kterých čteme v novinách každý rok znovu a znovu, už odnepaměti…

 

 

Komentáře