Praha tančí s Tancem Praha

Existuje již 27 let, znáte ho ?

Tanec Praha | faux pas 25. 5. – 25. 6. 2015

27. ročník Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla. Patronkou a zakladatelkou projektu Yvona Kreuzmannová.

Hudební festivaly, muzeiní noci, festivaly jídla a pití. V dnešní době je spousta možností poznat, či vyzkoušet více, či méně nových a zajimavých věcí. Pokud však máte zájem rozšířit své obzory, poznat jinou dimenzi umění, vnímání rytmu a hudby jako takové, dovolte mi prosím představit vám to nejlepší z české ale i celosvětové taneční scény. Nemluvím jen o tanci, jak ho znáte z filmů, reklam a hudebních klipů.

Tanec dokáže vyjádřit mnohem více a nemluvím jen o rytmu hudby, ale o nekonečné škále emocí a témat, které byste tanci nikdy nenazvali, jako vlastní. Samotný slogan tohoto festivalu zní “Za vaše představy neručíme” a stejně, jako jeho výzva návštěvníkům “Nechte se vtáhnout do svého příběhu" vás připravují na nevšední a nezapomenutelný zážitek.

27. ročník Mezinárodního festivalu tance a pohybového divadla se mimo Prahu, Brno, a Plzeň uskuteční v dalších 13 městech a předvede nám více než 50 představení na nejrůznejší témata. Slavnostní zahájení proběhlo 3. června ale na oficiálních stránkách si jistě vyberete mnoho dalších zajimavých představení. Jako o události sezóny se letos mluví o finálním představení Pražské části festivalu.

Jedná se o vystoupení Israelské Batsheva Dance Company pod vedením Ohada Naharina s názvem Last Work. Představení mělo světovou premiéru na začátku června tohoto roku a do Prahy se dostane za podpory Velvyslanectví státu Izrael v rámci oslav 25. výročí obnovení diplomatických vztahů, mezi Československem a Státem Izrael.

Zde je malá ochutnávka tvorby Batsheva Dance Company z festivalu ROMAEUROPA 2012:

 

Komentáře